Hvor er vi på vej hen med handel over nettet?
Bo Lille

Hvor er vi på vej hen med handel over nettet?

En hel del online varehuse foreslår efterhånden en hel del forskellige leveringsmetoder. En af dem der er mest populær er for nærværende at afsende til en pakkeshop, som giver dig fleksibiliteten til at hente de nyindkøbte varer når der er mulighed for det. Fragtmuligheden er altså super enkel, og endda derudover den mest prisbevidste type af levering.

Du burde ydermere overveje at få ordren sendt til dit hus eller til hvor du arbejder. Leveringsmetoden er tit en anelse mere pebret, men ligeledes ret så ligetil. Den mest prisbevidste metode til levering kan ikke benægtes at være selv at hente varerne, hvilket dog nødvendiggør at du bor i nærheden af e-firmaets adresse.

Leveringstidspunktet er selvfølgelig ret central når du står og skal bruge dine nye varer om et øjeblik, og derfor er det rigtig meningsfuldt at man checker tidshorisonten for levering for den aktuelle vare.

En del internet virksomheder præsterer muligheden for dag-til-dag levering på mange af butikkens varer, som alligevel er underforstået at ordren aflægges tidligere end et fastsat klokkeslæt, således at de garanteret kan nå at få varen fikset før personalet holder fyraften.

Nogle få internet selskaber lover gebyrfri levering, men undertiden er det så præmissen at der shoppes for et bestemt beløb. Derudover bør man gribe den mest prisbevidste leveringstype, hvilket i mange tilfælde – hvad end man befinder sig i Kolding, Thisted eller Svenstrup – vil blive at få bragt produkterne til et afhentningssted.

Det er klogt at du analyserer e-firmaets kritik

Det er i høj grad ligetil for almindelige dødelige at sammenligne priser (via fx PriceRunner) fra diverse webshops og til tak har mange internet virksomheder ikke kunne slippe for at tvinge udsalgspriserne på specielt deres bedst i test produkter – til babyer og børn, og endvidere også til herrer og damer – kolossalt, og endda nogle gange byde på fragt uden gebyr.

Derfor kan det immervæk vise sig nyttigt at besigtige nogle få firmaer på nettet efter udsalg forud for at du gennemfører din handel, sådan at man er tryg ved at opnå den prisbilligste pris.

Du skal bare være obs på, at ifald en internet handler reklamerer en vare til en pris som kan ses som ekstraordinært fordelagtig, så kan det for det meste være et symbol på en svindel e-forretning. Køb med betalingskort er dog omsluttet af en ordning, der skærmer dig imod fup webbutikker.

Vi tilråder bestillinger med kort eller betalinger med mobilen. Som et alternativ bør du udnytte en afdragsløsning som for eksempel ViaBill, i tilfælde af at du efterspørger at honorere pengene over tid.

Tjek hvorvidt e-firmaet er tilsluttet e-mærket

Forinden folk bestiller i en internet shop kunne de i princippet se på e-butikkens betingelser, det er dog i reglen en omfattende opgave.

En anden løsning kunne være at se nærmere på om internet forretningen er støttet af e-mærket, grundet at det typisk er et billede på at online butikken opererer i overensstemmelse med dansk lovgivning, og at internet butikken ofte gennemses af sagkyndige som mestrer reglerne på området. Desuden giver det dig anledning til at få bistand, ifald du får problemer i processen med dit indkøb. Se mere.

Ydermere tilrådes det at køber er oppe på mærkerne omkring de mest aktuelle reglementer der kan have indflydelse på transaktionen, som for eksempel den bytteret forretningen tilsikrer. Her er det tillige relevant, at man permanent bevarer ens ordrekvittering, så man altid vil kunne bekræfte bestillingen, hvad end man er på udkig efter varer til en mand eller kvinde.

En række internet handler garanterer dag-til-dag levering

Trustpilot medfører helt nyttige genveje til at finde ud af en længere række øvrige brugeres bedømmelser og herved er det fornuftigt, at du sonderer e-forretningens vurderinger forud for at du køber.

Facebook fører til for øvrigt faktisk anstændige muligheder for at få et kig ind i webbutikkens kundetilfredshed. Foruden det ses nogle internet handler som gør det muligt at udfærdige en omtale af deres købsoplevelse, hvilket lige så vel burde bruges til at danne dig et indtryk af tilfredsheden hos kunderne.