Hvor bevæger handel over nettet sig hen?
Bo Lille

Hvor bevæger handel over nettet sig hen?

En hel del internet virksomheder giver på nuværende tidspunkt en række forskellige fragttyper. En af favoritterne er i øjeblikket at afsende til en pakkeshop, så du nemt selv kan hente de købte produkter den dag der passer dig. Metoden er jo temmelig nem, og ofte ydermere den mest prisbevidste form for levering.

Du burde også afveje for og imod at vælge levering til din bopæl eller til hvor du arbejder. Leveringstypen bliver typisk lidt mere omkostningsfuld, men lige så vel virkelig let. Den mest prisbevidste fragttype er dog at du selv henter ordren, men dette beroer på at du bor tæt på online shoppens lager.

En stor portion internet shops præsterer 1 dags fragt på mange af deres varer, men glem ikke at det forudsætter at bestillingen laves forinden et nøjagtigt klokkeslæt, således at de sandsynligvis kan nå at få dit nye produkt pakket forud for at de pakkeansatte drager hjemad.

Visse internet varehuse tilbyder levering uden betaling, men i reglen gælder det kun hvis du aftager for en fastsat sum. I øvrigt bør man overveje den prisbilligste slags levering, der mange gange – uanset om man bor nær Holstebro, Middelfart eller Aars – er at få dem til at køre dine produkter til et afhentningssted.

En hel del internet handler reklamerer med dag-til-dag levering

Det er efterhånden meget overkommeligt for os alle at søge sig frem til priser i blandt flere e-forhandlere og for det har masser af e-firmaer set sig tvunget til at tvinge priserne på mange af deres produkter – til børn, og ligeså til kvinder og mænd – enormt, og endda nogle gange præstere fragt uden betaling.

Det kan trods alt blive gunstigt at efterprøve visse firmaer på nettet efter tilbud forinden du gennemfører din bestilling, således at man er usvigeligt sikker på at opnå den mest betalelige pris.

Du skal lige meget hvad ikke overse, at såfremt en shop sælger en vare til en pris som anses for uendeligt attraktiv, så burde det mange gange være et symbol på en uærlig e-shop. Køb med betalingskort er i hvert fald indbefattet af et lovbud, som forsvarer køberen overfor bedrageriske internet forretninger.

Generelt tilråder vi køb med gængse betalingskort eller MobilePay. Som alternativ bør du drage fordel af et afdragstilbud fra for eksempel ViaBill, for så vidt du ser en fordel i at honorere prisen ude i fremtiden.

Forinden nogen bestiller i en e-forretning kunne de uden tvivl gennemløbe netbutikkens handelsvilkår, dog er det almindeligvis ikke særlig sjovt.

Et nemmere alternativ kunne være at se nærmere på hvorvidt internet forretningen er medlem af e-mærke ordningen, eftersom det bør være en tilkendegivelse af at e-shoppen understøtter de danske retningslinjer, samt at internet butikken fra tid til anden føres tilsyn med af sagkyndige som har meget erfaring med de gældende regler. Desuden får du genvej til at få assistance, såfremt du udsættes for problemstillinger i forbindelse med dit køb.

Desuden er det prisværdigt at du er vaks omkring de mest centrale vedtægter der kan have indflydelse på handlen, for eksempel hvilken byttepolitik internet webshoppen anvender. I den forbindelse er det tilmed vigtigt, at man stadig gemmer sin ordrekvittering, så man til enhver tid vil kunne bevidne handlen, om man efterspørger produkter til en herre eller dame.

Efterses af sagkyndige som behersker lovene på området

Trustpilot fremskaffer temmelig fornemme chancer for at efterse mange øvrige forbrugeres opfattelser og derfor tilrådes det, at du ser nærmere på online forretningens vurderinger før du køber.

Facebook bringer dig lignende ret så pålidelige løsninger til at få kendskab til e-shoppens troværdighed. Her møder vi faktisk online webshops som giver folk mulighed for at sammensætte en vurdering af deres køb, som ydermere burde anvendes til at vurdere tilfredsheden hos kunderne.

Denne hjemmeside er reklamefinansieret. Vi har et fast samarbejde med en mængde online shops i Danmark hvor vi præsenterer deres produkter, og opnår betaling såfremt de besøgende vi sender videre realiserer en transaktion.

Data omkring produkter og webbutikker opdateres fra tid til anden, men der gives ikke garantier imod korrektioner der kan være realiseret efter at vi sidst opdaterede websitets data.